Το υπουργείο Παιδείας επαναφέρει τα παλιά ΤΕΙ

0
14


Την επαναφορά των παλιών ΤΕΙ, που θα απορροφούν μαθητές με χαμηλή βαθμολογία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μελετά το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για προγράμματα 3ετούς φοίτησης που θα αφορούν τμήματα ή σχολές τεχνολογικής κατεύθυνσης, τα οποία θα λειτουργούν εντός του πλαισίου των οικείων ΑΕΙ και θα δίνουν σε αποφοίτους συγκεκριμένων ειδικοτήτων την εξειδίκευση που ζητάει σήμερα η αγορά εργασίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για επανασύσταση μέρους των παλιών ΤΕΙ που είχαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετατραπεί σε ΑΕΙ και ο στόχος της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να εισάγονται σε αυτά οι υποψήφιοι με τις χαμηλότερες βαθμολογίες ώστε μετά την θέσπιση της βαθμολογικής βάσης από τα ΑΕΙ να μην δημιουργείται συνωστισμός χαμηλόβαθμων υποψηφίων στις σχολές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα γίνουν όλα τα πρώην ΤΕΙ 3ετούς φοίτησης. Η επιλογή τους θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια. Θα έχουν  αυστηρά τεχνολογική κατεύθυνση και η εισαγωγή αποφοίτων Γενικών Επαγγελματικών Λυκείων θα συγκεκριμένα μοριοδοτούμενα κριτήρια.  

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα τμήματα, που ουσιαστικά θα αντικαταστήσουν τα 2ετή προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, θα δημιουργηθούν εκ του μηδενός και μόνο ειδικές περιπτώσεις θα αφορούν υφιστάμενων τμημάτων.

Aπαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση ενός νέου τμήματος, θα είναι η σύμφωνη γνώμη του πανεπιστημίου εντός του οποίου θα λειτουργεί, ενώ υπάρχει σκέψη να δοθούν και κίνητρα στα πανεπιστήμια που θα δεχτούν στους κόλπους τους τα νέα τμήματα.

vradini.grΠηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here