Ο τουρισμός το αντίδοτο της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης

0
16


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το αντίδοτο απέναντι στην υγειονομική και οικονομική κρίση και για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με όλους τους σημαντικούς παίκτες στην περιοχή φροντίζει να προωθεί τον ελληνικό τουρισμό με συμφωνίες και μνημόνια που στόχο έχουν την ενίσχυσή του και περαιτέρω την ενίσχυση της οικονομίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, και ο Ισραηλινός ομόλογός του, Μπενιαμίν Νετανιάχου υπέγραψαν συμφωνία, με την οποία οι Ισραηλινοί πολίτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Ελλάδα χωρίς περιορισμούς και χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, μόλις αρθούν τα μέτρα περιορισμού που βρίσκονται σε ισχύ

«Σας συγχαίρω για τον γρήγορο ρυθμό που εμβολιάζετε τους πολίτες σας. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι υπουργοί Τουρισμού μας υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό. Θέλω να υποδεχθώ όσο το δυνατόν συντομότερα Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα», ανέφερε σε κοινές του δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Ισραηλινό ομόλογο του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης ο ίδιος επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των δύο χωρών ενώ ο Ισραηλινός ομόλογός του παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη φάρμακο κατά του κορωνοϊού.

Το στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση είναι μεγάλο στο να καταφέρει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από την καθυστέρηση των εμβολίων επειδή ορισμένες εταιρείες δεν τήρησαν τις συμφωνίες τους με την ΕΕ. Ο πρωθυπουργός προωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού που ήδη έχει αρχίσει να το υιοθετούν ορισμένες χώρες όπως η Δανία με στόχο να ακολουθήσουν και άλλες τον ίδιο δρόμο.

Ενόψει μάλιστα και της νέας τουριστικής περιόδου η κυβέρνηση δεν θέλει να χάσει χρόνο προκειμένου ειδικά στα νησιά που αποτελούν περιορισμοί χιλιάδων τουριστών του εξωτερικού να «χτίσει» ανοσία έτσι ώστε υγειονομικά τα νησιά να είναι πόλος έλξης για τουρίστες και κατ’ επέκταση και τουριστικό συνάλλαγμα που αποτελεί αντίδοτο στην ελληνική οικονομία που έχει πληγεί.

Η ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία να υποστηριχτούν από την κυβέρνηση για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να καταφέρουν να φιλοξενήσουν τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο με ασφάλεια και με μέτρα προστασίας μέχρι ο δολοφονικός ιός να πάψει επιτέλους ολοκληρωτικά να υφίσταται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε στηρίζει την προσπάθεια για την ανόρθωση του ελληνικού τουρισμού καθώς όπως ανέφερε και πρόσφατα από την Ικαρία: «Όσο πιο γρήγορα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί σε συμπολίτες μας οι οποίοι απασχολούνται στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και όσο πιο πολύ διαφημίσουμε τα νησιά μας ως ασφαλή νησιά, τόσο πιο ωφελημένοι θα είμαστε συνολικά.

Πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ταξίδια φέτος, με το που θα ξεπεράσουμε και στις ευρωπαϊκές χώρες σε ένα επίπεδο εμβολιασμού» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here