Βουλή: Απαντήσεις για απουσίες και μετακινήσεις φοιτητών από το υπουργείο Παιδείας

0
19

Σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης θα απαντήσει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σήμερα στη Βουλή.

Ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης κατέθεσε ερώτηση για τις απουσίες των μαθητών κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, ζητώντας να μην προσμετρηθούν οι απουσίες όσων μαθητών δεν διέθεταν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Στην ερώτησή του, αναφέρει την περίπτωση σχολείου στην Αγία Βαρβάρα, όπου περισσότεροι από 300 μαθητές έμειναν εκτός τηλεκπαίδευσης, λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού.

 Για το πρόγραμμα voucher των 200 ευρώ, με σκοπό την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τονίζει πως καλύπτει μόλις το 7% των αναγκών, όταν το 30% των οικογενειών βρίσκεται στο φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού. 

Απαντήσεις και για τις μετακινήσεις φοιτητών

Ερώτηση για τις μετακινήσεις φοιτητών και την επανένωση οικογενειών κατέθεσε ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής σημείωσε πως στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για την επανένωση των οικογενειών που έχουν ως μέλη τους φοιτητές που φοιτούν σε διαφορετική Περιφερειακή ενότητα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας, εκτός για λόγους που σχετίζονται με τη συμμετοχή σε κλινικές.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής ζητά να τροποποιηθεί η σχετική απόφαση και να εξασφαλιστεί η μετακίνηση των φοιτητών χωρίς κόστος για τις οικογένειές τους.

Η διαδικασία της απάντησης επίκαιρων ερωτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here