Η Φ. Πιπιλή, αντιπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στον Οργανισμό Europa Nostra

0
16


Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται για την Ελλάδα, η τοποθέτηση της βουλευτού της ΝΔ και αντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Φωτεινής Πιπιλή, στη θέση της αντιπροσώπου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στον Πανευρωπαϊκό Οργανισμό Europa Nostra για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η επιλογή της κ. Πιπιλή για τη θέση αυτή, υπήρξε ομόφωνη από τη διεύθυνση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με γνώμονα, όπως τόνισαν τα μέλη της, την αποτελεσματική δράση της, ειδικότερα στο θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή είχε θέσει το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί στην Επιτροπή Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης και ήταν καταλυτική η παρουσίασή της με επίσημα στοιχεία αλλά και φωτογραφικό υλικό από την προσωπική της συλλογή, όπου κατέρριπτε τους ισχυρισμούς των Τούρκων βουλευτών, ότι στην Ελλάδα καταπατώνται οι θρησκευτικές ελευθερίες και καταστρέφονται τα οθωμανικά μνημεία. Η παρέμβαση της κ. Πιπιλή είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έκδοση ομόφωνου καταδικαστικού ψηφίσματος για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 3 Δεκεμβρίου του 2020.

Από τις πιο γνωστές δραστηριότητες της Europa Nostra είναι η ετήσια απονομή βραβείων European Heritage Awards. Με τα βραβεία διακρίνονται κάθε χρόνο -και με χρηματικό έπαθλο- έως και 30 εξαιρετικά επιτεύγματα κληρονομιάς από όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης. Το 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra βράβευσαν 2 εξαιρετικά έργα από την Ελλάδα: Την αποκατάσταση της Αρχαίας Πόλης της Καρθαίας στη νήσο Κέα και του Προμαχώνα του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here