Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως μονάρχης, όχι ως εκλεγμένος πρωθυπουργός

0
15


Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε στο rosa.gr για την Παιδεία, την σεξουαλική κακοποίηση, την τηλεργασία, το εμβόλιο, την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία, τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα και του αύριο.

Ο υφυπουργός Παιδείας  Άγγελος Συρίγος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, παραδέχθηκε πως «δεν υπάρχει αστυνομία στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια», ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ο κ. Σουφλιάς τάχθηκε κατά της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό; Αλλάζει στάση η κυβέρνηση;

Όχι, η κυβέρνηση δεν αλλάζει καθόλου στάση.

Να ξεκινήσουμε όμως από την κυβερνητική παρέμβαση που συζητάμε λιγότερο, που είναι ότι 24.000 μαθητές που κανονικά θα έμπαιναν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα αποκλειστούν. Γιατί ο στόχος είναι η δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια.

Εδώ δεν ισχύει το επιχείρημα περί «ποιότητας» της εκπαίδευσης, γιατί στον ίδιο μαθητή ή μαθήτρια που του στερείς το δικαίωμα να μπει σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, αν έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να πάει σε ένα ιδιωτικό κολέγιο, να πληρώσει και να πάρει ένα πτυχίο ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου. Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη, μεγάλη παρέμβαση της ΝΔ.

Στο ζήτημα τώρα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, βλέπουμε τον ορισμό της ιδεοληψίας και του αυταρχισμού. Είναι βαθιά ανορθολογικό να προβαίνει η κυβέρνηση σε μια τέτοια κατεύθυνση τη στιγμή που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά. Είναι βαθιά αυταρχικό να προσλαμβάνει η κυβέρνηση 1.030 ειδικούς φρουρούς για την δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας κάτι που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Συμβαίνει όμως στην Τουρκία του Ερντογάν. Επίσης είναι βαθιά αυταρχικό να προχωράει η κυβέρνηση χωρίς καμία θεσμική συμμαχία. Οι πρυτάνεις διαφωνούν, οι Σύγκλητοι διαφωνούν, οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι διαφωνούν όπως και οι φοιτητικοί σύλλογοι. Διαφωνεί ακόμα και το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών η ΠΟΑΣΥ. Οι μόνοι που συμφωνούν είναι οι ειδικοί φρουροί.

Δεν υπάρχει δηλαδή ζήτημα ασφάλειας στα πανεπιστήμια;

Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας σε κάποια πανεπιστήμια, δεν είναι όμως καθολικό και σε καμία περίπτωση δεν είναι στον βαθμό που εμφανίζεται από την κυβέρνηση και κάποια ΜΜΕ. Ακριβώς για αυτό το λόγο οι πρυτάνεις και οι ακαδημαϊκοί έχουν αντιπρόταση. Δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι τρελοί, να μην γνωρίζουν οι πρυτάνεις τι μπορεί και πρέπει να γίνει και να γνωρίζει ο άχρηστος και επικίνδυνος κ. Χρυσοχοΐδης, που υποστηρίζει ότι οι πρυτάνεις «είναι εθισμένοι στην κακοποίηση». Το καλύτερο που πρέπει να γίνει είναι να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο και σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα να υπάρξει μια πρόταση που θα ενισχύσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα, σε ακαδημαϊκό προσωπικό και ερευνητικούς πόρους συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ασφάλειας και της φύλαξης. Με υπαλλήλους όμως που δεν είναι αστυνομικοί και θα λογοδοτούν κανονικά στην Σύγκλητο.

Μιας και μιλήσατε για το σώμα των ειδικών φρουρών, ο κ. Ντούμας, πρόεδρος των ειδικών φρουρών, υποστήριξε ότι «ο μεγαλύτερος τζίρος λιανεμπορίου ναρκωτικών γίνεται εντός των σχολών». Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Ο κ. Ντούμας αποδείχθηκε ότι είναι ένας απλός συκοφάντης και ψεύτης. Αυτό αποδείχθηκε από την αδυναμία του να δώσει τα στοιχεία που συγκρίνουν το τζίρο λιανεμπορίου που γίνεται μέσα στις σχολές με τον τζίρο έξω από τις σχολές. Δεν έχει κανένα στοιχείο για αυτό που δήλωσε και είναι πολύ επικίνδυνο ότι ένας εκπρόσωπος των ειδικών φρουρών βγαίνει στη δημόσια τηλεόραση και συκοφαντεί με αυτό το τρόπο το δημόσιο πανεπιστήμιο και δεν του γίνεται μια ερώτηση από τους δημοσιογράφους που παρουσιάζουν την εκπομπή. 

Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ.Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here