Βέλγιο: Παράνομοι μετανάστες πραγματοποίησαν κατάληψη σε εκκλησία (vid)

0
17

Την Τετάρτη (3/2) περίπου 150 παράνομοι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών με παιδιά, συγκεντρώθηκαν και προχώρησαν στην κατάληψη. Υπνόσακοι και κουβέρτες απλώθηκαν στο πάτωμα της εκκλησίας Beguinage στις κεντρικές Βρυξέλλες. Βρίσκονται εκεί από την Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Η καθολική εκκλησία έχει θέα στην πλατεία Sainte-Catherine, όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές τους. Οι διαμαρτυρίες εξαπλώνονται, με περισσότερες ομάδες παράνομων μεταναστών χωρίς έγγραφα να σχεδιάζουν να καταλάβουν άλλες εκκλησίες στην πόλη, σύμφωνα με τον Laurence Vanpaeschen, μέλος της βελγικής ΜΚΟ για τα δικαιώματα των προσφύγων, Ciré.

Η εκκλησία Beguinage έχει καταληφθεί από παράνομους μετανάστες αρκετές φορές τα τελευταία 20 χρόνια. “Ο ιερέας υποστηρίζει πολύ τους μετανάστες”, δήλωσε ο Vanpaeschen. “Η τελευταία δράση ήταν μια απεργία πείνας 200 ατόμων χωρίς έγγραφα το 2009”.

Αυτή η δράση ακολούθησε μια κίνηση της κυβέρνησης να παραχωρήσει νομικό καθεστώς στους παράνομους μετανάστες, αλλά από τότε, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο θέμα. Σύμφωνα με τον Vanpaeschen, υπάρχει απογοήτευση στους κύκλους των μεταναστών χωρίς έγγραφα.

Οι παράνομοι μετανάστες που συσσωρεύονται με κουβέρτες στην Εκκλησία Beguinage αυτήν την εβδομάδα δεν είναι εκεί επειδή δεν έχουν άλλο μέρος να πάνε. Επιμένουν ότι η διαμαρτυρία τους είναι πολιτική, και στόχος τους είναι να κάνουν ισχυρότερη δήλωση από απλώς μια επίδειξη στο δρόμο, εξήγησε ο Vanpaeschen.

metanastes3

«Πολλοί από αυτούς ζουν στο Βέλγιο για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε. «Θέλουν πρόσβαση σε στέγαση, υγεία και εκπαίδευση. Και θέλουν να έχουν το δικαίωμα να εργάζονται κάτω από νομικές συνθήκες και όχι στην κατάσταση εκμετάλλευσης στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι λόγω της διοικητικής τους κατάστασης».

Ένας από τους παράνομους μετανάστες που εμπλέκονται είπε στον ιστότοπο ειδήσεων BX1 των Βρυξελλών: «Θέλουμε να έχουμε την ευκαιρία να εργαστούμε, για παράδειγμα σε τομείς όπου υπάρχει έλλειψη εργασίας».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here