Κεραμέως για επίθεση στο γραφείο της: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί καταδίκης επέλεξε την επιδοκιμασία των δραστών

0
21

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επιτέθηκε σφοδρά στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φάνηκε ότι επιδοκιμάζουν τις επιθέσεις αγνώστων στο πολιτικό της γραφείο και λειτουργούν ως συνήγοροι των δραστών.

«Δεν σκόπευα να κάνω αναφορά σε σχέση με την επίθεση που δέχθηκα. Δεν θα έκανα αναφορά αν δεν είχε εκδοθεί μια ειρωνική ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να καταδικάσει την επίθεση ή να μην πει τίποτα. Επέλεξε να βγάλει ειρωνική ανακοίνωση τολμώ να πω ίσως και επιδοκιμαστική του περιστατικού παρομοιάζοντας τα τρικάκια με κομφετί. Και είπατε λες και είστε συνήγοροι των δραστών ότι παρερμηνεύτηκαν τα συνθήματα. Είπατε ότι δεν μου έγραψαν «Ν+2 να είναι οι ώρες μου» αλλά Ν+2 να είναι οι ώρες του νομοσχεδίου» είπε η κυρία Κεραμέως για να προσθέσει «έχει ξαναυπάρξει επίθεση στο γραφείο μου με τον ίδιο τρόπο και τα τρικάκια γράφουν «Ν+2 να είναι οι ώρες σου». Και ποια ήταν τότε η απάντηση του κ. Φίλη; Είπε ο κ. Φίλης «ε καλά πως κάνετε έτσι φοβάστε τις μπογιές;».

«Όταν επιλέγεται η ειρωνεία αντί καταδίκης, όταν επικαλείστε ότι 35χρονοι που πετάνε τρικάκια είναι ημιπιτσιρικαρία. Όταν στέλνετε μήνυμα ανυπακοής όπως ο κ Φίλης που παρακινεί στην κατάργηση του νόμου και στην ανομία. Όταν βουλευτές επιβραβεύουν διάρρηξη εισόδου πανεπιστημίου με αλυσοπρίονο τότε ο κατήγορος είναι ολισθηρός. Ας σταθούμε στο ύψος περιστάσεων. Διαφορετικές θέσεις είναι θεμιτό να έχουμε. Άλλο αυτό και άλλο να εκπέμπεται μήνυμα ανοχής στην παραβατικότητα εντός και εκτός πανεπιστημίου» τόνισε η υπουργός.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Μερόπη Τζούφη σημείωσε «μας συκοφαντεί και μας περιγράφει ως ηθικούς αυτουργούς. Δεν το επιτρέπουμε»


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here