Γιατί δεν μπορείτε να τον ξεπεράσετε σύμφωνα με τους είδικούς

0
23

Η ειδική σε θέματα σχέσεων, Tracey Cox, πρόσφατα εξήγησε τους λόγους που πολλές γυναίκες αδυνατούν να ξεπεράσουν τον πρώην τους. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη, το 40% των γυναικών που πήραν μέρος πιστεύουν πως οι πρώην τους τις αγαπούν ακόμη, ενώ το 33% θεωρούν πως το νέο τους αμόρε είναι ακόμη κολλημένο με την παλιά τους σχέση.

Ακόμη το 30% των γυναικών συγκρίνουν τη νέα τους σεξουαλική ζωή με την προηγούμενη και το 21% χρησιμοποιεί το Facebook για να τσεκάρει τον τέως σύντροφο.

Όπως και να έχει, η Cox καταλήγει πως πλέον οι περισσότερες γυναίκες αρνούνται να συνεχίσουν τη ζωή τους και αυτό εξαιτίας των παρακάτω λόγων:

Σου ράγισε την καρδιά

Όσο περισσότερο σε πληγώσει, τόσο περισσότερο θα τον σκέφτεσαι και αυτό γιατί δεν θα μπορείς να καταλάβεις γιατί σου φέρθηκε έτσι.

Τον εγκατέλειψες

Το χειρότερο σενάριο είναι να τον εγκαταλείψεις και όταν αυτό συνέβη οι περισσότερες γυναίκες συνειδητοποιούν πόσο ξεχωριστός ήταν πριν, πόσο μεγάλο λάθος έκαναν και πόσο πολύ τους στοιχίζει πια η απώλειά του.

Πιστεύεις στον «ένα και μοναδικό»

Φαντάστηκες πως θα ζήσεις το ρομαντικό όνειρο μαζί του, αλλά τελείωσε απότομα.

Δεν είχες πάρει χαμπάρι πως θα χωρίζατε

Δεν ήσουν συναισθηματικά έτοιμη να δώσεις ένα τέλος και γι’ αυτό το θέμα σε ταλανίζει ακόμη.

Σου άρεσε ο εαυτός σου όταν ήσουν μαζί του

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να φέρνουν ξανά στη μνήμη τους τις ωραίες στιγμές που έζησαν με κάποιον, παρά τις όλες αναποδιές που συνέβησαν. Για τον λόγο αυτό θεωρείς πως ήσουν ένα καλύτερο άτομο, τότε…

Δεν έχεις βρει τον «αντικαταστάτη»

Η φράση «ο έρωτας με έρωτα περνάει» έχει μία δόση αλήθειας, καθώς έτσι αποκτάς καινούργια ενδιαφέροντα και δεν ασχολείσαι τόσο με το παρελθόν. Αν δεν «παίζει» κάτι τέτοιο μετά τον χωρισμό, τότε οι σκέψεις σου είναι λογικό να αφορούν τον πρώην.

Ηταν η πρώτη σου αληθινή αγάπη

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να χάνεις τον πρώτο σου έρωτα. Ο λόγος; Έχεις συνδέσει με αυτόν όλες τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που ζήσατε μαζί και αυτό είναι δυσβάστακτο για σένα.

Το σεξ ήταν υπέροχο

Ειδικά στις μακροχρόνιες σχέσεις που το ζευγάρι πειραματίζεται, βρίσκει τα κοινά του σημεία και γνωρίζει καλύτερα ο ένας τον άλλον, το σεξ είναι ένας σημαντικός λόγος για να σκέφτεσαι τον πρώην σου.

Αυτό που είχατε ήταν το ιδανικό

Τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο ήταν ιδανικό για σένα και γι’ αυτό επιμένεις να θυμάσαι μόνο τις ωραίες, ρομαντικές στιγμές.

Είσαι δυστυχισμένη μακριά του

Δεν σε γεμίζει τίποτα όσο ο χρόνος μαζί του και γι’ αυτό έχεις «μιζεριάσει» και τον σκέφτεσαι συνέχεια τώρα που είστε χώρια.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here