Α. Μπουρδούμης για καταγγελίες στο θέατρο: Εχουμε δει λίγα μέχρι στιγμής

0
18

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ήταν αλεσμένος στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ και μίλησε για όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, περιέγραψε και τη δική του εμπειρία παρενόχλησης από έναν καθηγητή του.

Ο ηθοποιός είπε: «Συνάντησα έναν σκηνοθέτη που μου πρότεινε να κάνουμε ιδιαίτερα. Για μένα αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος…Αυτή η σχέση σιγά σιγά μου φαινόταν ότι κάτι άλλο συνέβαινε, κάτι έβλεπα, κάτι ένιωθα. Κάποια στιγμή, στη διάρκεια του μαθήματος, διαπίστωνα ότι κάτι αλλού το πήγαινε. Κάπου προς το ερωτικό, μέσα από το μάθημα. Άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός. Αντέδρασα υποσεινίδητα. Μου βγήκε μια ναυτία. Αντέδρασα. Κατάλαβα ότι κάτι άλλο ήθελε και ότι κάτι άλλο αποζητούσε από τη σχέση δασκάλου- μαθητή” είπε ο ηθοποιός και συνέχισε, «Εκεί τα έχασα, δεν ήξερα πως να το επικοινωνήσω. Μίλησα με μια φίλη από τη σχολή.

Προσπαθούσε να με ηρεμήσει. Άρχισα να σκέφτομαι μήπως έκανα λάθος, μήπως έφταιξα.. Πέρασε από το μυαλό μου ακόμα και να τα παρατήσω… Αυτή η σχέση δεν αποκαταστάθηκε… Πέρασαν χρόνια και κάποια στιγμή ξαναβρεθήκαμε και μου ζήτησε συγγνώμη… Ο άνθρωπος αυτός σήμερα είναι αρκετά μεγάλος και δεν ζει πλέον στην Ελλάδα».

Ενώ πρόσθεσε: «Τα περιστατικά που ακούω σε μένα είναι πολύ γνωστά είτε γιατί μου τα έχουν διηγηθεί είτε γιατί τα έχω ακούσει…Κάπως ήρθαν τώρα τα πράγματα για να γίνει ένα restart. Υπάρχουν και γυναίκες που έχουν εξουσία, παρενόχληση, λεκτική βία… Δεν έχουμε δει πολλά, έχουμε δει λίγα με βάση αυτά που έχω δει εγώ… Είναι δύσκολο γιατί θα ακουστούν και περιστατικά που είναι στα όρια του αστείου. Είναι λεπτές οι γραμμές και ευαίσθητες… Η δήλωση της Βάνας Μπάρμπα και του Δημήτρη Σταρόβα είναι ατυχής. Έχουμε να κάνουμε με ένα καθεστώς. Είναι δύσκολο να έρθεις σε αντιπαράθεση με ένα καθεστώς».

vradini.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here