Εμβολιασμοί Covid-19: Αναβάλλεται για λίγες μέρες το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 75+

0
18


Αναβολή λίγων ημερών παίρνει το άνοιγμα της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών στις ηλικίες 75 – 79 ετών.

Ανατροπή μερικών ημερών σημειώνεται στο πρόγραμμα της κολοσσιαίας επιχείρησης «Ελευθερία», καθώς αποφασίστηκε να μην ανοίξει σήμερα η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού στις ηλικίες άνω των 75 ετών, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα.

Η μικρή αυτή ανατροπή στο πρόγραμμα προέκυψε καθώς η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/2) ότι τα εμβόλια της AstraZeneca που φτάνουν στη χώρα μας από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου, θα χορηγηθούν σε άτομα μικρότερης ηλικίας. Για το λόγο αυτό μάλιστα θα δημιουργηθεί μια παράλληλη από την επίσημη εμβολιαστική γραμμή, η οποία θα δημιουργηθεί μόνο για τους εμβολιασμούς του συγκεκριμένου εμβολίου.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού πολιτών άνω των 75 ετών, είχε ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά ότι θα άνοιγε μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Ωστόσο, με την ανατροπή που έφερε στην ηλικιακή κατανομή το εμβόλιο της AstraZeneca, οι εμβολιασμοί να γίνουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα στον γενικό πληθυσμό, με τις ηλικίες 60-64 να μπαίνουν εμβόλιμα στον προγραμματισμό του προγράμματος «Ελευθερία».

Η εξέλιξη επέβαλε τη μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τα ραντεβού στους άνω των 75 ετών, όμως όπως εξηγούν διαβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου Υγείας «το πρόγραμμα μεταβάλλεται, αλλά όχι δραματικά. Σε λίγες ημέρες θα ανοίξουμε και την πλατφόρμα για τους 75+».Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here