Ρεπορτάζ vradini.gr: Τηλεκπαίδευση και… τηλε-κομπίνες εξ’ αποστάσεως

0
24

Ευκαιρία βρήκαν επιτήδειοι να στήσουν ολόκληρη πλεκτάνη στην πλάτη των πανεπιστημιακών μονάδων της χώρας καθώς αναλαμβάνουν να δώσουν μαθήματα αντί των φοιτητών και, φυσικά, με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο.

Τη στιγμή που η εξεταστική πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως, ο έλεγχος στους φοιτητές είναι από ελάχιστος έως μηδενικός, για αυτό και οι «φάμπρικα» της συγκεκριμένης… «επιχείρησης», είναι εύκολες.

Πώς λειτουργούν αυτές οι «επιχειρήσεις»

Αρχικά, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος φοιτητής καλείται να καταβάλλει ένα αντίτιμο της τάξεως των 30€ με 50€ ώστε να εξασφαλίσει τη βοήθεια της «επιχείρησης».

Την ώρα της εξέτασης, ο εξεταζόμενος φοιτητής στέλνει μέσω social media τις ερωτήσεις και τα θέματα στους «βοηθούς» του ώστε να του δώσουν τις απαντήσεις.

Αν τελικά καταφέρει και περάσει το μάθημα, τότε τα μέλη αυτής της ιδιότυπης «επιχείρησης» μπορεί να του ζητήσουν ακόμα και 300€ για τις υπηρεσίες τους.

Σε… κοινή θέα

Όλα αυτά δεν γίνονται σε κρυφές ομάδες ή κλειστά γκρουπ του Facebook ή άλλων μέσω κοινωνικής δικτύωσης αλλά πλασάρονται σε σελίδες που δίνουν σημειώσεις στους φοιτητές ή ακόμη και αναλαμβάνουν να φτιάξουν e-shops ή ιστοσελίδες για μαγαζιά.

Όσοι διαχειρίζονται αυτές τις σελίδες, ουσιαστικά δεν έχουν καμία γνώση σε θέματα πληροφορικής, απλά προσεγγίζουν φοιτητικές και ζητούν «μαύρα» λεφτά για να τους βοηθήσουν.

Μετά την τηλεκπαίδευση, ήρθε και η τηλε-εξέταση με… μεσάζοντες

Πρόκειται απλά για την «εύκολη λύση» που μπορεί να βρει οποιοσδήποτε φοιτητής, τη στιγμή που θα χρωστάει και αρκετά μαθήματα, θέλοντας να πλησιάσει το πτυχίο.

Από τη στιγμή που οι καθηγητές αρκούνται στην ταυτοποίηση των φοιτητών και μετά ζητούν κλειστές κάμερες και μικρόφωνα, τότε η «κομπίνα» γίνεται ακόμα πιο εύκολα.

Άλλωστε, πολλοί είναι οι φοιτητές που πιστεύουν πως οι καθηγητές γνωρίζουν την ύπαρξη τέτοιων «επιχειρήσεων», όμως δεν αναφέρουν τίποτα, με την όλη κατάσταση να αποτελεί κοινό μυστικό…


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here