Φωτογραφία της ημέρας: To «lockdown» ενός αστέγου

0
25

Στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι κοιμούνται στα πεζοδρόμια, στις στοές και τις περισσότερες φορές είναι «αόρατοι» στα βλέμματα των περαστικών, καθώς λίγοι είναι αυτοί κοντοστέκονται μπροστά τους, να τους βοηθήσουν ή έστω να τους μιλήσουν.

Στην Ευρώπη ο αριθμός των αστέγων φτάνει στο τρομακτικό αριθμό των τεσσάρων εκατομμυρίων, ενώ στην Ελλάδα από τα χρόνια της κρίσης τα ποσοστά των ανθρώπων που έμειναν στο δρόμο αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Οι δυστυχείς αυτοί άνθρωποι καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης, καθώς στερούνται τροφή, στέγη και είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και έναν ακόμα «αόρατο εχθρό» που δεν είναι άλλος από τον κορωνοϊό, καθώς αυτοί αποτελούν τα εύκολα θύματα του ιού, όντας εκτεθειμένοι στους δρόμους των μεγαλουπόλεων.

Αυτή την κατάσταση φαίνεται να περιγράφει και η φωτογραφία της Τατιάνας Μπόλαρης στην Εurokinissi, η οποία απαθανατίζει την αυτοσχέδια «καραντίνα» που έχουν μπει αυτοί οι άνθρωποι για να προστατευθούν από το φονικό ιό.

Η φωτογραφία δείχνει ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα ενός αστέγου, που έχει βάλει ως ασπίδα προστασίας ένα νάιλον και περικλείει μέσα σε αυτό, το μοναδικό του έπιπλο, που δεν είναι άλλο από ένα στρώμα.

vradini.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here