Κλαρκ Γκέιμπλ: Ο «Βασιλιάς του Χόλιγουντ» το σύμβολο αρρενωπότητας με τα μεγάλα.. αυτιά

0
32

Πανέμορφος, σύμβολο αρρενωπότητας, άντρας ψημένος και παλαιάς κοπής. Ο Κλαρκ Γκέιμπλ αναδείχθηκε τη χρυσή δεκαετία του ’30 ως ο «βασιλιάς» του Χόλιγουντ, έγινε αντικείμενο του πόθου για εκατομμύρια γυναίκες, κατάφερε να στείλει σε άλλη διάσταση τον χαρακτήρα του Ρετ Μπάτλερ στο επικό «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», ενώ 60 χρόνια από το θάνατό του ο θρύλος του παραμένει αστραφτερός.

Ο Κλαρκ Γκέιμπλ, ήταν ένας πρωταγωνιστής, ένας γεννημένος σταρ, που είχε όμως την ικανότητα να βελτιώνεται ως ηθοποιός, να μην στρογγυλοκάθεται στην ευκολία, στον θρίαμβο, την ολοκληρωτική αποδοχή άμα τη εμφανίσει. Άλλωστε την καλύτερη, ομολογουμένως, ερμηνεία του την έκανε στο εξαιρετικό δράμα “Οι Αταίριαστοι” του Τζον Χιούστον, στην τελευταία του ταινία, λίγους μήνες πριν πεθάνει.

Συμπληρώνοντας 120 χρόνια από τη γέννησή του (1 Φεβρουαρίου 1901), ξετυλίξουμε την ιστορία ενός αγοριού από τα βάθη των Ηνωμένων Πολιτειών, από ένα χωριό στη μέση του πουθενά, του Οχάιο, που έφτιαξε τον μύθο του, έγινε ένα από τα σύμβολα του κινηματογράφου.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here