Πώς θα καταλάβουμε εάν είμαστε εμείς το πρόβλημα στη σχέση

0
57


Όταν δύο άνθρωποι ξεκινούν να ζουν μαζί, μέσα στην ανάγκη τους για αγάπη και ρομαντισμό, πιστεύουν πως η σχέση τους είναι διαφορετική και πως η βαθιά τους αγάπη και αισιοδοξία, θα καταφέρουν να τη διατηρήσουν αρμονική.

Στην πορεία αρκετοί διαπιστώνουν ότι δεν είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις συγκρούσεις που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της συμβίωσης.

Έρχονται αντιμέτωποι με δυσαρέσκεια, απογοήτευση και υπερένταση χωρίς πολλές φορές να μπορούν να προσδιορίσουν το μέγεθος του προβλήματος.

Ωστόσο πολλές φορές δυσκολευόμαστε να δούμε ποιος από τους δύο έχει το πρόβλημα.

Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν είστε εσείς έχετε το πρόβλημα;

1. Είσαι υπερβολικά κτητική

Είναι σημαντικό να μην  «φρουρείς» κάθε κίνηση του συντρόφου σου. Η σχέση δεν είναι φυλακή και ούτε θα έπρεπε να συνδέεται με έναν απόλυτο χαρακτήρα.

2.Δεν του δίνεις χώρο

Οφείλεις να σέβεσαι τα όρια του και τις υποχρεώσεις του έξω από τη σχέση σας. Αν τον πνίγεις συνεχώς θα φύγει πολύ πιο σύντομα από ότι νομίζεις.

3.Έχεις θέματα εμπιστοσύνης

Μπορεί να τα κουβαλάς από προηγούμενες εμπειρίες σου. Αυτό ωστόσο, σημαίνει πως γεμίζεις ανασφάλειες την καινούρια σου σχέση. Ίσως επίσης να δημιουργείς σενάρια που δεν έχουν καμία βάση, μόνο και μόνο επειδή τα έχεις ξανά ζήσει. Ξεχώρισε τις καταστάσεις και προσπάθησε να είσαι πιο ανοιχτή προς τον σύντροφο σου προκειμένου να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου.

4.Γίνεσαι τοξική

Η ψυχική υγεία κάποιου είναι σημαντικότερη από κάθε σχέση. Όταν απαιτείς να μη βγει για να μείνει μαζί σου, όταν στηρίζεις όλη σου την ύπαρξη σε αυτόν, το φορτίο μεγαλώνει. Αυτό είναι τοξικό. Η προσκόλληση δεν βοηθά ούτε εσένα ούτε και το σύντροφο σου. Αλλά φυσικά, ούτε και το μέλλον της σχέσης σας.

5. Δεν είσαι πιστή

Το να απατάς κάποιον δεν περιορίζεται μόνο στη σωματική επαφή αλλά σε καθετί που αποκρύπτεις από αυτόν. Όταν φλερτάρεις, διαγράφεις συνομιλίες ή κλήσεις και γίνεσαι μυστικοπαθής σχετικά με αυτά, δεν είσαι έμπιστη. Η οικειότητα που υπάρχει σε μία σχέση δεν χωράει ψέματα. Αν το κάνεις, κάτι δεν σε καλύπτει από αυτή.

6. Κάνεις συνεχώς σενάρια

Ο λόγος που βρίσκεστε σε σχέση είναι γιατί μπορεί να υπάρχει επικοινωνία. Αν δεν ρωτάς ανοιχτά και κάνεις συνέχεια τις δικές σου υποθέσεις, δεν καταλήγεις πουθενά. Μπορεί να πλάθεις ιστορίες που δεν ισχύουν και να μπαίνεις σε έναν φαύλο τοξικό κύκλο.

7.Τα παρατάς εύκολα

Δεν νιώθεις την ανάγκη να παλέψεις πολύ για τη σχέση σου. Προβλήματα και καβγάδες προκύπτουν αλλά εσύ φαίνεται να τα αποφεύγεις συχνά. Να κάνεις ένα βήμα πίσω και να μην έχεις θέληση ούτε να τα λύσεις ούτε και να συζητήσεις. Αν δεν νιώθεις την έντονη επιθυμία να κάνεις τη σχέση σου να δουλέψει, ίσως απλά δεν θέλεις να είσαι σε αυτή.Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here