Τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας δεν έχει όρεξη για μελέτη

0
55

Γίνε παράδειγμα προς μίμηση.

Κάθισε μαζί με το παιδί στο γραφείο ή στο σαλόνι και κάντε παράλληλα τις εργασίες σας, εσείς διαβάζοντας τα mail σας ή ολοκληρώνοντας τις τελευταίες υποχρεώσεις της ημέρας και το παιδί ασχολούμενο με τα σχολικά μαθήματα. Επιπλέον αν χρειαστεί βοήθεια, να είσαι δίπλα του.

Κάνε το μάθημα παιχνιδάκι

Μα φυσικά με τη βοήθεια του υπολογιστή. Για παράδειγμα το βαρετό μάθημα της ιστορίας αποκτά άλλο νόημα αν ψάξεις με το παιδί να βρείτε φωτογραφίες, χάρτες και συναφή στοιχεία με το μάθημά του που θα το κάνουν να αγαπήσει όσα διαβάζει ενώ παράλληλα να κατανοήσει καλύτερα τι διαβάζει. Ειδικά για τα μαθηματικά μπορείτε να βρείτε δεκάδες ιστοσελίδες που τα κάνουν κυριολεκτικά παιχνίδι!

Και το διάβασμα έχει τον χώρο του

Και αυτός ο χώρος καλό θα είναι να βρίσκεται μακριά από την τηλεόραση! Κάθε μέρα το παιδί θα πρέπει να διαβάζει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού ώστε να γνωρίζει ότι εκεί πρέπει μόνο να διαβάσει και τίποτε άλλο. Ελαχιστοποίησε τις αιτίες που μπορεί να το αποσπάσουν όπως τα μικρότερα αδέλφια, παιχνίδια, τηλεόραση ώστε να συγκεντρωθεί καλύτερα.

Βάλε και τον σύζυγο στο παιχνίδι

Αν εσύ είσαι καλή σε κάποια και ο σύζυγος σε κάποια άλλα αναλάβετε εκ περιτροπής το διάβασμα του παιδιού στα ανάλογα πεδία ώστε να το βοηθήσετε σωστότερα. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει εκ των προτέρων να δείξετε υπομονή και να αποφύγετε τις φωνές και τις εντάσεις, εάν θέλετε να συνεχίσετε να μπορείτε να διαβάζετε το παιδί και να ελέγχετε την πρόοδό του.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here