Συντάξεις Μαρτίου

Συντάξεις Μαρτίου

Ξεκινά η καταβολή των συντάξεων την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. 

Τη συγκεκριμένη ημέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις Δημοσίου. Ι.Κ.Α. Ν.Α.Τ. και των άλλων Ταμείων του υπουργείου Εργασίας. Οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Την 1η Μαρτίου θα πληρωθούν οι συντάξεις σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Η πληρωμή των συντάξεων θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου με τις επικουρικές του ΕΤΕΑΕΠ. 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 θα καταβληθεί στους 264.467 δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Για όσες αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών. Στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά. Συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2019 θα γίνει προς τα τέλη του επόμενου μήνα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες πέντε πληρωμές. Σε λίγες ημέρες, στα τέλη του Φεβρουαρίου αναμένεται να «ανοίξει» η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ. για όσους θέλουν να υποβάλουν νέα αίτηση Α21.

Οι δόσεις του επιδόματος παιδιού θα καταβληθούν

  • Δόση Α’: Τέλη Μαρτίου
  • Δόση Γ’: Τέλη Ιουλίου
  • Δέση Δ’: Τέλη Σεπτεμβρίου
  • Δόση Ε’: Τέλη Νοεμβρίου
  • Δόση Στ’: Τέλη Δεκεμβρίου

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου. Το επίδομα ενοικίου θα καταβληθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019. Οπως εκτιμάται θα καλύψει περίπου 300.000 νοικοκυριά, με το κόστος να αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό θα κυμαίνεται από 70 – 210 ευρώ τον μήνα.

.