Μανώλης Πετσίτης: Ο Ζάμπλουτος Σερβιτόρος

Μανώλης Πετσίτης: Ο Ζάμπλουτος Σερβιτόρος

Μανώλης Πετσίτης: Ο ζάμπλουτος σερβιτόρος που μετά το σκάνδαλο έφυγε στο εξωτερικό.

Μανώλης Πετσίτης: Ο ζάμπλουτος σερβιτόρος

Ο Μανώλης Πετσίτης είναι ο σερβιτόρος που κυκλοφορεί με Range Rover των 130.000 ευρώ, φορά συλλεκτικά ρολόγια Frank Muller. Διαθέτει σωματοφύλακες και προκαλεί “ζημιές” στις μεγάλες πίστες, όπου του παραχωρείται πάντα το καλύτερο τραπέζι. Ακόμη κι όταν εμφανίζεται χωρίς να έχει κάνει κράτηση.

Μένει σε ένα εντυπωσιακό σπίτι σε μια περιοχή όπου υπάρχουν άλλα τέσσερα τέτοια σπίτια. Και τα δύο από αυτά να ανήκουν σε ζάμπλουτους Έλληνες επιχειρηματίες.

Ο σερβιτόρος που μέχρι το 2013 είχε εισοδήματα ούτε 5.000 ευρώ ετησίως να λαμβάνει 377 χιλ. Ευρώ τη διετία 2016-2017. Ο Μανώλης Πετσίτης που μεγάλωσε στην Καισαριανή, “κινήθηκε με άνεση τόσο στο Κολωνάκι, όπου σύχναζε σε γνωστά μπαράκια της περιοχής. Όσο και στο ακριβό σπίτι της Βαρυμπόμπης, για το οποίο ακούγονται… πολλά. 

Ο Μανώλης Πετσίτης, στενός φίλος του Νίκου Παππά, που ήρθε στο προσκήνιο, λόγω της εμπλοκής του με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, είναι ένας από τους κρίκους της αλυσίδας που συνδέουν το Μέγαρο Μαξίμου με “περίεργες” επιχειρηματικές δραστηριότητες και ροές χρήματος.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Μανώλης Πετσίτης συνδέεται άμεσα με το δικηγορικό γραφείο του Αρτέμη Αρτεμίου. Καθώς λειτουργούσε στην Ελλάδα ως φορολογικός εκπρόσωπος των μέχρι πρότινος συνεταίρων του Λάμπρου Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

Με τον τρόπο αυτό ο παιδικός φίλος του Νίκου Παππά συνδέεται και με την εταιρεία Maze Media. Που από το 2015 κατάφερε να κλείσει δουλειές με ΔΕΚΟ, όπως τα ΕΛΤΑ και την ΕΥΔΑΠ, την οποία είχε δημιουργήσει ο Λάμπρος Πιερή.

Η εταιρεία Maze Media δημιουργήθηκε στις 3 Ιουνίου του 2015, δηλαδή σχεδόν έξι μήνες μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως ο Λάμπρος Πιερή υπήρξε αντιπρόεδρος της Συνεργατικής Τράπεζας Κύπρου. Που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών, λόγω των άκριτων δανειοδοτήσεών της.

Μανώλης Πετσίτης: Έφυγε στο εξωτερικό

Εντύπωση έχει προκαλέσει η αφωνία του κ. Πετσίτη. Όλες αυτές τις μέρες δεν έχει κάνει έστω μία δήλωση μετά το σκάνδαλο που βρίσκεται σε εξέλιξη και εκείνος δεν τοποθετείται. Έγκυρες πληροφορίες λένε πως βρίσκεται στο εξωτερικό.

Έχει ζητηθεί να γνωστοποιηθούν οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Μ. Πετσίτη στην εταιρεία του Λ. Λαυρεντιάδη. Υπάρχουν 120 εκατ. ευρώ «κανόνι» από την εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ και το ελληνικό Δημόσιο.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία Λαυρεντιάδη δίνει 200.000 ευρώ στον συνεργάτη του υπουργού Νίκου Παππά, τον κ. Πετσίτη. Ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση για το ποιες υπηρεσίες προσέφερε στον κ. Λαυρεντιάδη και ποιες εντολές μετέφερε στη ΔΕΠΑ.

Ο κ. Πετσίτης κατ’ εντολήν του κ. Παππά έκανε συμφωνίες με τον κ. Λαυρεντιάδη και μιλάμε για ένα τεράστιο σκάνδαλο εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.